תאגיה - טיפול טבעי בהפרעות קשב וריכוז

הפרעות קשב וריכוז - מאמרים




על ההבדל בין אימפולסיביות להיפראקטיביות ותרגול תאגיה למיתון תגובתיות

קשה לומר שלילדים יש מחסור באנרגיה, אם כן מדוע ילדים אנרגטיים וחיוניים מאבדים אנרגיה וסובלים מהפרעות קשב וריכוז?

תהליך הנביטה מתאר בדיוק את מה שקורה כאשר נולד בנו רעיון ואנחנו יוצאים למסע כדי להגשים אותו בחיינו. כמו לזרע גם לנו יש בחירות, אתגרים וקשיים בדרך להצלחה.

איך אפשר להשתפר בקלות בלימודים ולהקל על הפרעות קשב וריכוז

הפרעות קשב וריכוז לא רק פוגעות ביכולת ללמוד הן בנוסף יוצרות עומס רגשי שמקשה על התפקוד הרגיל אבל ניתן לטפל בכך בקלות בשיטת תאגיה.





שיטת תאגיה מאפשרת לך ללמוד בקלות

שיפור יכולות הלמידה בשיטת תאגיה והקלה על הפרעות קשב וריכוז.
 מאת: אהד אזולאי.


תאגיה היא אמנות תנועה שמורכבת מרצפים קצרים של תנועות ונשימות. התרגול משביח באופן מיידי את יכולות התפישה ויוצר מצב של ריכוז ושקט פנימי שנשמרים לאורך זמן.

מיד נרחיב על הדרך שבה תרגול התאגיה משפר באופן משמעותי את יכולות הלמידה ומקל על הפרעות קשב וריכוז אך ראשית נבדוק במה תלויה היכולת שלנו ללמוד, ומדוע הפרעות קשב וריכוז פוגעות בתהליך הלמידה.
תהליך הלמידה מורכב ממספר גורמים: 'הפרדה בין עיקר לתפל' – 'התמקדות בעיקר' – 'הבנה וזיכרון'. כדי שהתהליך יתקיים אנו זקוקים לשתי יכולות עיקריות: לריכוז שהיא היכולת לאסוף ולמקד את האנרגיה המנטאלית שלנו בדבר אחד תוך שאנו מתעלמים ומסננים גירויים ומסרים לא רלוונטיים ולקשב שהיא היכולת לתת תשומת לב מספקת, לאורך זמן, כדי לקלוט את המסרים והנתונים החשובים. כך מתאפשרת הלמידה.
בסביבה טכנולוגית קשה יותר להתרכז, משום שישנה הצפה קבועה של מסרים דרך המיילים, וואטסאפ, סנפצ'ט, פייסבוק, טלוויזיה, פרסומות, SMS, בכל רגע תשומת הלב שלנו נדרשת להתחלק בין מספר רב של גורמים. כאשר בנוסף לכך ישנה גם בעיית קשב וריכוז, הדבר קשה יותר מהרגיל. המאמץ להתרכז גורם למוח להתעייף והתגובה הטבעית היא הרצון לעורר אותו חזרה. אז אנו פוגשים התנהגויות אופייניות כמו: תנועתיות יתר, חוסר סבלנות, חיפוש אחרי גירויים אחרים פחות 'משעממים' ועוד. לאלו שסובלים מההפרעות אין כוונה להפריע, להציק, להתעסק בדברים אחרים במקום להקשיב, להיות חולמניים, לדחות מטלות, להתחמק מדברים קשים ו'משעממים', אין להם כוונה להתפרץ, לא לשים לב לפרטים, לשכוח דברים חשובים, לאבד חפצים, לא להסתדר עם מסגרות זמן - אבל בפועל, זה פשוט קורה להם ומונע מהם תהליך למידה תקין.

הטיפול הקונבנציונאלי הוא באמצעות תרופות שממריצות ומעוררות חזרה את המוח ואז הצורך לחפש עיסוקים מעוררים נעלם ואפשר להיות מרוכזים וקשובים. אך טיפול תרופתי מביא איתו לעיתים תופעות לוואי ובאופן כללי עצם התלות במינון כימי לאורך זמן אינה רצויה לכל האנשים.

כאן נכנסת לתמונה שיטת תאגיה כדרך להקלה משמעותית על הפרעות קשב וריכוז באופן טבעי וזמין. תרגול תאגיה אינו תחליף לתרופות או לטיפול רפואי, זוהי דרך טבעית לשיפור את יכולות הלמידה והקלה על הפרעות. במקרים מסוימים, בעקבות התרגול, אפשר בהוראת הרופא המטפל להוריד את מינון התרופות או להפסיק את השימוש בהן.

התרגילים לשיפור יכולות הלמידה בשיטת תאגיה משפיעים בשלושה תחומים עיקריים: הם יוצרים שקט פנימי, יכולת ריכוז מוגברת ומתינות תגובתית.

שקט הוא המצב הבסיסי שנדרש כדי ללמוד - בשיטת התאגיה ישנו רצף של תרגילים שיוצרים שקט פנימי, מצב של הפחתת 'רעשים'. השקט מרגיע את המחשבות הלא רלוונטיות ויוצר מצב פיזי נעים ונוח. בעקבות כך מתמתנת התגובתיות והצורך לעסוק בדברים אחרים פוחת.
במקביל , ישנה קבוצת תרגילים המיועדת להגברת יכולת הריכוז. פעולת הריכוז היא איסוף ומיקוד האנרגיה המנטאלית בנושא מסוים כדי לקלוט את המסרים והנתונים שבו.

תרגילי התאגיה מלמדים כיצד להיות מרוכזים באופן גבוה מהרגיל ומאפשרים להצליח להתעלם מגירויים חיצוניים ולדחות מסרים מקבילים שמציפים את התודעה ומסיחים את הדעת. יחד, האפשרות להישאר שקטים וגם מרוכזים מקדמת את הקשב ואת היכולת לשמר את תשומת הלב בדבר אחד בהתמדה. כך נמנעות טעויות ובלבול מיותרים ותהליך הלמידה משתפר.

בנוסף לקידום מצב השקט והריכוז והקשב, תרגול התאגיה ממתן את ההתנהגות התגובתית ומפחית את ההתנהגויות המאפיינות את קשיי הקשב והריכוז כמו הרצון לעסוק במספר דברים בו זמנית. התרגול משפר את זרימת הדם ותפקוד הגוף ומשביח את היכולת המוחית להתמודד עם אתגרי למידה.

תרגילי התאגיה המיודעים לשיפור יכולות הלמידה מתאימים לכולם ולא מכוונים רק לבעלי קשיי קשב וריכוז. לכל אחד יש את הזכות להרגיש טוב עם עצמו ולהצליח לממש את היכולות הייחודיות שלו. תאגיה היא שיטה ודרך שמיועדת בדיוק לכך. התרגילים מעניקים כלים מיידים לשיפור יכולת הריכוז וההקשבה. התרגילים קצרים, פשוטים ובעלי השפעה מהירה מאוד. ניתן לתרגל אותם בכיתה ובבית, ובכל זמן שנדרש ריכוז ושקט.

© כל הזכויות שמורות לאהד אזולאי 2013


תרגול תאגיה לשיפור הדימוי העצמי

שיפור הדימוי בעזרת שיטת תאגיה אצל בעלי הפרעות קשב וריכוז.
 מאת: אהד אזולאי.


תאגיה היא שיטת תרגול ייחודית לשיפור היכולות האישיות והקלה על הפרעות קשב וריכוז. תרגול התאגיה מאפשר לשפר את הדימוי העצמי ולצמצם את הפער בין היכולת האישית למימושה בפועל. פער שבמיוחד אצל בעלי קשיי קשב וריכוז, אחראי להערכה עצמית נמוכה.

הפרעות הקשב והריכוז הן כמו קיר שקוף שמונע מהאדם לבטא את מי שהוא באמת. מצד אחד הכישורים האישיים שלו יכולים להיות גבוהים אך מצד שני בכל פעם שהוא בא לממש אותם בפועל, נכנסות הפרעות שמונעות את המימוש וככל שהדבר חוזר על עצמו תחושת התסכול וחוסר ההערכה העצמית גדלים.
מילדות אנחנו אוהבים להיות עצמאים ולהחליט עבור עצמנו. "את/ה לא מחליט/ה עליי" הוא משפט שמוכר להורים רבים. אך אצל בעלי הפרעות קשב וריכוז המצב הפוך, אצלם בדרך כלל הסביבה כל הזמן "מחליטה עליהם". בכל פעם שהם רוצים להצליח במשימה שדורשת ריכוז וקשב הם נתקלים בהפרעות שמונעות מהם להצליח: הסחות דעת, רעשים וגירויים אחרים קובעים להם את סדר הפעולות. גם אנשים שאינם סובלים מקשיי קשב וריכוז מתוסכלים מחוסר הצלחה אך כשזה חוזר על עצמו כמעט באופן קבוע הדבר מביא לדימוי עצמי נמוך, לאיבוד כוח הרצון, לירידה במוטיבציה ולתחושת חוסר ערך.
גורם נוסף התורם לדימוי עצמי נמוך הוא מעגל הציפיות אכזבות שהולך ומתעצם עם הזמן. הורים, מורים, חברים, בני משפחה, לכולם ישנן ציפיות לגיטימיות להתנהגות מתאימה ולהצלחה התואמת את הכישורים. אך למרות ההבנה לגבי מה שנכון לעשות ומתי, הרבה מהתגובות אצל בעלי הפרעות קשב וריכוז אינן בשליטתם והם נוטים לאכזב את האחרים ואת עצמם בחוסר עמידה בהתחייבויות להתנהגות מתאימה, דבר שגורר עימו ביקורת שלילית רבה. מגיל צעיר הם נאלצים להתמודד עם ביקורות וחוסר מרוצות כאשר נאמר להם הרבה פעמים שהם אינם ממצים את הפוטנציאל, דבר שמקטין עוד יותר את האמונה ביכולת האישית. שלל מצבים זה מגביר את הנטייה להיכשל והם מאבדים את הביטחון ביכולת להצליח. אנשים אלו מניחים מראש שלא יצליחו, והם נמנעים מאתגרים. אחרי שנים של ניסיונות מתסכלים, אנשים בוגרים סוחבים איתם היסטוריה של חוויות שליליות מבית הספר ומסגרות אחרות וערכם העצמי נמוך ופגוע.

אם כן כיצד ניתן לשנות את המצב? בשיטת תאגיה ישנם שני פתרונות מקבילים לשינוי המצב הקיים.

• צמצום הפער בין היכולת למימושה: בעזרת תרגול התאגיה לומדים כיצד לצמצם את הפער בין היכולת הקיימת למימוש שלה בפועל, דרך העצמת כוח הריכוז במשימות ודרך הגברת השקט הפנימי הדרוש כדי להתמודד עם האתגרים לאורך זמן. בתאגיה ישנם תרגילים ייעודיים שמאפשרים להפחית את הרעש הפנימי, להתרכז בכל פעולה בעוצמה גבוהה יותר ולשמור על איזון ויציבות. כך ניתן להיות מרוכז וממוקד במה שחשוב באותו הרגע.

• בניית מרכז פעולה פנימי ויציב: תרגול התאגיה בונה מרכז פעולה פנימי יציב שמגביר את ההערכה העצמית. זהו מצב מנטאלי שמטפח את הביטחון העצמי ותורם להעלאת הדימוי העצמי. תרגול התאגיה מעודד את ההכרה בכוח האישי ובקבלה עצמית גבוהה.
כבר בתחילת האימון המתרגלים חשים בשינוי, בהכרה הגדלה ביכולת האישית במקביל לשקט המתרחב ולמיקוד המתגבר.

יתרון שיטת תאגיה הוא בזמינות ובכך שאין צורך בשום אמצעי חיצוני כדי לשפר את התחושה האישית. מספר תרגילים בכל יום, והדימוי העצמי משתפר יחד עם תחושת הערך העצמי שכל אחד זכאי להרגיש באופן טבעי.

© כל הזכויות שמורות לאהד אזולאי 2013


תרגל תאגיה ותשמור על הכוח שלך

לילדים יש הרבה אנרגיה אך מה קורה כשהיא מתפזרת ולא מתועלת לטובתם?
 מאת: אהד אזולאי.

שיטת תאגיה מיועדת לנהל את האנרגיה האישית כך שהיא לא תתפזר אלא תישאר ממוקדת במטרות ותשמור על רמת ריכוז וחיוניות גבוהים.

בדרך כלל ילדים מאוד אנרגטיים, הם אוהבים לזוז, לקפוץ, לרוץ, להשתולל. הם מסוגלים לנוע הרבה יותר ממבוגרים ולהתעייף מכך פחות. לכן קשה לומר שלילדים יש מחסור באנרגיה, אם כן מדוע ילדים אנרגטיים וחיוניים מאבדים אנרגיה וסובלים מהפרעות קשב וריכוז? הסיבה נעוצה בחוסר היכולת לתעל את האנרגיה האישית לטובתם.
'מתן תשומת לב' או ריכוז, היא פעולה של איסוף ומיקוד האנרגיה המנטאלית בנושא מסוים, כדי לקלוט את המסרים והנתונים שבו. הקשב לעומת זאת הוא האפשרות להחזיק את ההתמקדות לאורך מספיק זמן, כדי לאפשר למידה למשל. מרבית ההפרעות בנושא קשב וריכוז נובעות מחוסר היכולת למקד את האנרגיה האישית ו/או מחוסר היכולת להחזיק את המיקוד. במצב זה מפספסים מידע חשוב, נוטים להתבלבל ולטעות.חוסר היכולת לתעל את האנרגיה האישית היא גם הסיבה העיקרית לכך שתופעת הפרעות הקשב והריכוז רווחות היום יותר מבעבר משום שהדבר קשור לסביבה הטכנולוגית.

אפשר לדמות את הגירויים הרבים סביבנו לאוסף של מגנטים שמושכים את תשומת הלב. כאשר קיימת היכולת לווסת את האנרגיה האישית, כלומר להחליט מתי וכמה אנרגיה מקדישים לכל דבר, יש אפשרות להרוויח חזרה, ללמוד לדוגמא. אך כאשר 'המגנט' האישי חלש לעומת הגירויים שמסביב, תשומת הלב 'מתמגנטת' ללא שליטה החוצה, לטובת דברים שאינם מועילים באותו הזמן. היכולת לשמור על האנרגיה האישית לוקה בחסר ואנו מאבדים כוח בלי להצליח להרוויח חזרה. קל לראות את תופעת משיכת תשומת הלב אצל ילדים קטנים שמשחקים בריכוז סמוך לטלוויזיה וברגע שמתחילות פרסומות, המשחק נעצר והם בוהים במסך ארוכות.

למצב זה של חוסר יכולת לשלוט באנרגיה האישית ישנן השלכות נוספות: כשתשומת הלב מפוזרת רמת הנוכחות נמוכה, האדם נמצא ולא נמצא, באותו הזמן. אצל בעלי הפרעות קשב וריכוז ניתן לראות מצבי חולמנות וחוסר הקשבה שמדברים אליהם. פיזור המיקוד גורם לעסוק בתפל ולא בעיקר ובנוסף מתעורר קושי לארגן חומר ולזכור אותו. במקרה זה גם אם המידע מובן, ישנה נטייה לטעויות משום הקושי למקד את האנרגיה האישית בפרטים.
מכאן אפשר להבין שגם אם לילד יש הרבה אנרגיה זה עדיין לא אומר שהוא יודע להשתמש בה לטובתו, וכאן בדיוק אפשר לחולל שינוי משמעותי בעזרת תרגול התאגיה.

תרגול התאגיה מחזיר את המיקוד, את הפוקוס. כמו הצמצם במצלמה שתפקידו לווסת את כמות האור, תרגילי התאגיה מנתבים את האנרגיה הקיימת, מתעלים אותה ומאפשרים רמת ריכוז וקשב גבוהים מהרגיל. לא צריך להבין דבר, לא צריך להתאמץ, פשוט לתרגל במשך כמה דקות והתרגילים מחוללים את השינוי.

בשיטת התאגיה ישנם תרגילים ייעודיים לשיפור יכולות הלמידה כאשר המתרגל לומד בעזרתם לתעל את האנרגיה האישית וליצור מיקוד גבוה במשימות. התרגול מעניק כוח ומקל על מצבי דחיינות. בנוסף, תרגול התאגיה משפר את יכולת ההתמדה ואת היכולת לתת תשומת לב מלאה ונוכחת לדברים. כך מתאפשר להישאר שקטים, מרוכזים וחדים, מבלי לאבד את הכוח ואת תשומת הלב לגירויים חיצוניים.

מתרגלי תאגיה רבים מצליחים לשמור על רמה אנרגטית גבוהה כאשר הם מתרגלים מספר דקות ביום ובמיוחד כאשר יש צורך בריכוז, מיקוד ושקט פנימי.

© כל הזכויות שמורות לאהד אזולאי 2013


שיטת תאגיה יעילה מאוד בטיפול באימפולסיביות והיפראקטיביות

על ההבדל בין אימפולסיביות להיפראקטיביות ותרגול תאגיה למיתון תגובתיות.
 מאת: אהד אזולאי.

תאגיה היא שיטה חדשנית לשיפור יכולות אישיות, להשבחת יכולות הלימוד ולהקלה על הפרעות קשב וריכוז. תרגילי התאגיה מאפשרים למתן תגובות אימפולסיביות ולהגביר שליטה בהתנהגויות היפראקטיביות.

בין המאפיינים של הפרעות קשב וריכוז בולטות שתי התנהגויות: היפראקטיביות ואימפולסיביות.

היפראקטיביות היא פעלתנות יתר שקשה להימנע או להפסיק אותה גם אם מבינים את הבעיה שההתנהגות יוצרת. סימני היפראקטיביות מוכרים, לדוגמא, אנשים שמתקשים לעסוק בפעילות אחת בשקט ומתעסקים בו זמנית בכמה דברים: הם יתופפו עם האצבעות או ישחקו עם חפצים תוך כדי שהם מקשיבים או מדברים, הם יקפיצו את הרגל בחוסר שקט, יקומו הרבה מהכיסא ובכלל יהיה להם קשה ליהנות מפעילויות שקטות. כל הזמן יש בהם את הצורך לזוז. אין להם שקט.

גם אצל ילדים נראה הרבה תנועה וריצה במצבים שלא נהוג לעשות זאת ובנוסף לנטייה למרוד בסמכות ולהתעמת עם ההורים והמורים. המצב גורם למבוגרים להתעייף מהקצב המהיר והתזזיתי והילדים האלו נחשבים הרבה פעמים 'לגוזלי אנרגיה'. זו הסיבה שהם זוכים לפחות חיזוקים חיוביים, נדבקת להם תווית שלילית, והם נדחים יותר מאחרים.

אימפולסיביות לעומת זאת היא פעולה נחפזת ללא מחשבה על התוצאה אך בשונה מהיפראקטיביות ניתן ללמוד לעצור חלק מהתגובות האימפולסיביות. התנהגות אימפולסיבית מתבטאת בקושי לשלוט בדחפים ובצורך עז לעשות דברים כמו לענות לשאלות לפני ששמעו אותן עד הסוף, להתפרץ לדברי אחרים, קושי לחכות בתור ועוד. ילדים אימפולסיביים הרבה פעמים מציקים ומפריעים לאחרים, קשה להם לשחק לפי החוקים ולהימנע מפעולות שליליות או מסוכנות, הם נתפסים לא פעם כחסרי טאקט ולא מנומסים. גם כאן מדובר בחוסר שקט, משהו שפורץ החוצה בלי להתחשב בנסיבות.

על אף שחוסר השקט משותף לשתי ההתנהגויות, קיים הבדל ברור בין אימפולסיביות להיפראקטיביות. כאשר אדם אימפולסיבי מבין את התוצאות של הפעולה שלו הוא יכול כאמור לנסות להימנע מלעשות אותה שוב, להתאמן בדחיית הצורך לפעול. למשל, לקחת כמה נשימות או לספור עד 10 לפני שהוא מגיב. לעומתו אדם היפראקטיבי אינו יכול להימנע מהפעולה, היא קורית מעצמה וגם כשהוא מודע לתוצאה קשה לו להפסיק ולעצור.

בין אם אדם אימפולסיבי ו/או היפראקטיבי, בשני המקרים מדובר על דחפים שקשה לשלוט בהם. כאן באה שיטת תאגיה ומאפשרת למתן את התגובתיות בהצלחה.

תרגול התאגיה מורכב מתנועות ונשימות ומשפיע באופן מהיר על הגוף ברמה הפיזית, ובנוסף משנה גם את המצב התודעתי. בדומה להשפעתה של מוזיקה, תרגילי התאגיה משנים את התחושה האישית ומאזנים את הפעילות המנטאלית. כאשר אדם מכוון, בדיוק כמו כלי נגינה, ההתנהגויות שמשקפות את מצבו מאוזנות בהתאם. תרגילי התאגיה שמיועדים להקלה על התנהגויות היפראקטיביות ואימפולסיביות מאפשרים לאסוף מספיק אנרגיה אישית כדי לשמר מצב של שקט וריכוז מתמשכים. בדיוק כמו לאמן שריר ניתן לאמן את התודעה להישאר ממוקדת ומכוונת כך שהצורך בתגובה אימפולסיבית או היפראקטיבית מתמתן באופן משמעותי.

ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז מדווחים שכבר במהלך השבועיים הראשונים לתרגול השקט חוזר, הם פחות נוטים להתפרצויות אימפולסיביות וההתנהגות ההיפראקטיבית מתמתנת, הם מסוגלים להאריך את הזמן בעיסוק בפעילויות שקטות, להכין שיעורים ומטלות עד הסוף בלי לקום לעיתים תכופות ועוד.
תרגול התאגיה זמין לכל אחד בכל גיל ומרגע שמתחילים לתרגל ניתן להבחין בתוצאות החיוביות.

© כל הזכויות שמורות לאהד אזולאי 2013



תרגול תאגיה להקלה על עומס רגשי

העומס הרגשי המתגבר אצל בעלי הפרעות קשב וריכוז והדרך לטפל בו בשיטת תאגיה.
 מאת: אהד אזולאי.


תאגיה היא שיטה מתקדמת לשיפור המצב המנטאלי. תרגילי התאגיה קצרים ומשפיעים מיד, התרגול יוצר שקט וקבלה עצמית גבוהה ומקל על העומס הרגשי שנוצר כתוצאה מהפרעות קשב וריכוז.

מקובל לחשוב שהפרעות קשב וריכוז פוגעות בעיקר בהישגיות אך למעשה אחת ההשפעות היותר משמעותיות היא דווקא העומס הרגשי שנוצר אצל אלו הסובלים מהבעיה.

ניקח לדוגמא יום רגיל של תלמיד בעל קשיי קשב וריכוז - מרגע שהוא מתעורר הוא נכנס למערכת של לחצים הולכת וגדלה עד סוף היום. המתח מתחיל בצורך להתארגן ביעילות ליציאה לבית הספר. לבעלי הפרעות קשב וריכוז ישנו קושי לעמוד בלוחות זמנים ולעבור מתחנה לתחנה, הם נוטים 'למרוח את הזמן' ודעתם מוסחת בקלות לדברים אחרים. הלחץ לצאת מהבית מביא למתח שממשיך בכיתה, שם התלמיד נמצא במערכת מעגלית של ציפיות קבועות מצד המורים ואכזבות חוזרות. הרבה פעמים מדובר בתלמידים אינטליגנטים שמבינים בדיוק איך מתאים להתנהג ומה מצופה מהם אך קיים פער בין הרצוי למצוי כאשר לתלמיד אין שליטה מלאה על התגובות שלו: הצורך לזוז ולקום מהכסא באמצע השיעור, המוסחות הגדולה לגירויים והתעסקות בדברים אחרים, הצורך לדבר יתר על המידה או להיות חולמני ולא להקשיב, כל אלו קורים לתלמיד ללא שליטה.

מערכת הציפיות והאכזבות היוצרת את העומס הרגשי בבית הספר ממשיכה גם בחזרה הביתה. גם ההורים מצפים שהילד יצליח, יממש פוטנציאל, יסתדר טוב עם האחים והחברים, וגם כאן שלא בשליטתו הוא מאכזב לא אחת את ההורים ויותר מכך, את עצמו. ישנו קושי להכין שיעורים, לשבת לאורך זמן ולהתמקד במטלה 'משעממת' ועוד. המתח הרגשי שהחל בבוקר ממשיך עד הזמן שצריך ללכת לישון, כאשר תופעה מוכרת נוספת והיא קושי להירדם שמתבטא למחרת בקושי להתעורר בקלות.
איזה עומס על ילד אחד! העניין הוא שהעומס הרגשי הזה מצטבר, הוא אינו פוחת עם הזמן אלא נותן את אותותיו במשקעים הפוגעים בדימוי העצמי, בביטחון העצמי, בחיכוכים עם דמויות סמכות ובהמשך עם כללים שבמערכות פורמאליות.

אז מה עושים? בשיטת התאגיה ישנם שני פתרונות יעילים וטובים למצב:

• הדבר הראשון הוא להקל על העומס הרגשי בעזרת תרגילי התאגיה הייעודיים ליצירת שקט ולקידום תחושה של קבלה עצמית. תרגילים אלו מקדמים מצב מנטאלי שבו המתרגל יכול לומר "אני כמו שאני וטוב לי גם עם היתרונות וגם עם החסרונות שלי". כשנאמר: אני בסדר עם מה שקורה וגם אם צריך לשפר דברים אני מרגיש טוב, האדם מקבל את עצמו בצורה שלמה יותר. אז גם הסביבה מקבלת אותו יותר בקלות, בזכות היתרונות שלו ועל אף החסרונות שלו. לאחר ההקלה בעומס הרגשי קל יותר לחולל כל שינוי אחר.

• הדבר השני שהשיטה מלמדת הוא לנהל את האנרגיה האישית: לאסוף את האנרגיה המנטאלית שבה אנו משתמשים כדי להיות מרוכזים בדבר מסוים ולנתב אותה לתועלת התלמיד במקום שהיא תתפזר ותתבטא בתנועתיות יתר והתעסקות בדברים אחרים.

תלמידים שמתרגלים בשיטת תאגיה מדווחים על שינוי משמעותי הן בשקט הפנימי וביכולת הקבלה העצמית והן ביכולת לנתב את האנרגיה שלהם לאפיקים פרודוקטיביים כמו לתחביבים ועיסוקים אחרים. גם המורים וההורים מרגישים בשינוי ומעידים על השיפור המהיר מרגע תחילת התרגול.

תרגילי התאגיה הם קצרים, פשוטים ובעלי השפעה מהירה. היתרון הגדול של התרגול הוא שאין צורך לדבר או לנתח דברים, מספר תנועות ונשימות וזה פועל ומהר.התרגול מאוד אינטואיטיבי, אין צורך בידע מוקדם או בכושר מיוחד, התרגילים נעשים בקלות וההשפעה על המתרגל מידית.

© כל הזכויות שמורות לאהד אזולאי 2013